Ştiri recente

HARMAS_SZOROLAP_mind_a_ket_valtozat (1)

A fost odată o generație beat… – și în TransilvaniaHARMAS_SZOROLAP_mind_a_ket_valtozat (1)În data de 29 iunie, de la ora 17, orădenii iubitori de teatru și de muzică sunt așteptați la o sărbătoare triplu jubiliară, în cadrul Zilelor Sfântul LAdislau – Zilele Maghiare de la Oradea. În urmă cu 40 de ani, pe 23 noiembrie 1973, la Oradea a fost prezentat oratoriul-beat intitulat „Noile suferințe ale tânărului W.”, cu muzica de neuitat a trupei rock Metropol Group. Opera se leagă de numele celebrului regizor orădean Szabó József (Odzsa), născut la Săcueni, care va împlini 85 de ani cu câteva zile înainte de acest eveniment. Iar dacă acest lucru nu ar fi suficient pentru a sărbători: se împlinesc 45 de ani de la înființarea Metropol Group, formația care a definit generația beat din Transilvania, despre care de asemenea se va vorbi la sărbătoarea muzicală.
Această epocă de neuitat va fi evocată în foaierul de la etajul Teatrului Szigligeti Színház, în prezența lui Szabó József (Odzsa) și a membrilor Metropol Group.
În cadrul evenimentului va fi vernisată o expoziție cuprinzând operele artistului fotograf Weiss István, care au fost deja pe simeze în multe țări din Europa.
Toți cei interesați sunt așteptați cu mare drag la acest eveniment însemnat!