Ştiri recente

kemeny

Dr. Kemény Dénes la OradeakemenyDr. Kemény Dénes nu este o figură legendară doar pentru polo-ul pe apă din Ungaria, ci o personalitate deosebită la nivel global, unul dintre puținii antrenori a cărui echipă a câștigat medalia de aur la 3 ediții ale Jocurilor Olimpice. În timp ce un simplu iubitor de sport consideră că prezența la Olimpiadă este deja un triumf de neimaginat, pentru sportivi, clasarea pe un loc fruntaș înseamnă un succes înălțător. Medalia câștigată este visul devenit realitate pentru orice sportiv, iar medalia de aur este cel mai înalt pisc al succesului. Dr. Kemény Dénes a reușit acest lucrur de trei ori.
Ce se poate ascunde în spatele seriei inegalabile de succese? Cum au arătat acești 12 ani de pe malul bazinului și din vestiare? Cu toții am fost martorii momentelor triumfale privind la televizor. Dar, oare, ce momente dificile au existat, peste care echipa a trebuit să treacă? Cum au putut fi însuflețiți jucătorii? În fine, cum vede toate aceste lucruri dr. Kemény Dénes, cel care s-a aflat în spatele acestor succese?
În cadrul Zilelor Sf. Ladislau, Colegiul „Janus Pannonius” de la Universitatea Creștină Partium vă invită la o întâlnire deosebită. Primul invitat din seria de programe „Legendele vii ale națiunii” este marea personalitate a polo-ului pe apă maghiar, dr. Kemény Dénes.
Organizatorii îi invită și îi așteaptă cu drag pe toți cei interesați, în data de 30 iunie, de la ora 16, în sala festivă a sediului comun al Universității Creștine Partium și al Eparhiei Reformate de pe lângă Piatra Craiului. Moderatorul evenimentului va fi cadrul universitar Györbiró András, directorul științific al Colegiului „Janus Pannonius”.
Veniți și faceți cunoștință de aproape cu un om de sport de excepție. Să ascultăm împreună cele mai bune istorisiri ale uneia dintre cele mai mari personalități ale sportului de performanță.