Ştiri recente

tumblr_inline_mj5c5dAPaJ1qz4rgp

Seară de teatru pentru toate vârsteletumblr_inline_mj5c5dAPaJ1qz4rgp
Trei actori anunță pe scenă – fără nicio înfloritură – că ei s-au angajat, nici mai mult nici mai puțin, la prezentarea tuturor operelor lui Shakespeare. Spectatorii primesc cu neîncredere anunțul și își pun o întrebare justificată: cum se poate așa ceva? Ei încă nu știu că vor lua parte la o tentativă de stabilire a unui record de teatru, care va face din 16 opere ale lui Shakespeare o singură piesă. Actorii trec prin opera de o viață a geniului dramaturgiei engleze punând la muncă grea diafragmele spectatorilor. Așa va deveni „Othello” o piesă rap, „Poveste de Iarnă” operă, așa se va transforma „Titus Andronicus” în emisiune de gătit, iar „Hamlet” – ca punct culminant al serii – va deveni o interpretațiune freudiană.
Spectatorii înțeleg spectacolul la diverse nivele, căci sunt printre ei oameni care cunosc foarte bine operele lui Shakespeare și astfel ei vor înțelege mai bine aluziile; sunt, de asemenea, persoane care cunosc mai puțin scrierile. Dincolo de acest aspect, Integralitatea Operelor lui Shakespeare (IOS) promite o distracție ușoară de vară pentru spectatorii de toate vârstele.
Comedia va fi prezentată în cadrul primei ediții a Zilelor Sf. Ladislau de către actorii renumiți ai Teatrului „Csokonai” de la Debrecen: Dánielfy Zsolt – artist laureat al premiului Csokonai, Jámbor József – artist laureat al premiului Horváth Árpád și Vranyecz Artúr – distins cu premiul special pentru nivelul interpretativ ridicat.
Spectacolul va fi cu acces gratuit și va avea loc în 29 iunie, sâmbătă de la ora 19:30, în Parcul Bălcescu.